Η διεθνής εμπειρία - ceramic cun - Υπέρυθρη θέρμανση με Κεραμική Τεχνολογία

Προϊόντα:
Aξία Προϊόντων:
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Γράψτε τα σχόλια σας για το ceramic sun
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Η διεθνής εμπειρία
Κάθε είδος θέρμανσης έχει και τα δικαιώματά του στην αγορά. Στην βόρεια και πιο ανεπτυγμένη Ευρώπη, όπου οι υποδομές δεν είναι καν θέμα συζήτησης εδώ και πάνω από 50 χρόνια, ο πολίτης των χωρών αυτών είναι καλά ενημερωμένος. Έχει άποψη εμπεριστατωμένη, περιβαλλοντική παιδεία και λειτουργεί συλλογικά σε ένα νομικό πλαίσιο σταθερό που προστατεύει τα δικαιώματά του. Τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης κατασκευάζονται στις βιομηχανικές Ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί επενδύονται τεράστια ποσά στην έρευνα και την τεχνολογία. Η πρωτοπορία των εταιριών, είναι και ο καθοριστικός παράγοντας που τις έκανε γνωστές σε όλο τον κόσμο. Δημιούργησαν προδιαγραφές και κατευθυντήριες γραμμές που υιοθετούνται σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Στον κλάδο της θέρμανσης και ψύξης σε ιδιωτικό και επαγγελματικό τομέα, παρατηρούμε τεράστιες διαφορές στον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας.

Παράδειγμα:
Η θέρμανση ενός κτηρίου στην Σουηδία δεν θα γινότανε ποτέ με μία κλιματιστική μονάδα (air condition) ανά δωμάτιο ή κεντρικά διότι θα το απαγόρευε ο νόμος λόγω:
  • κλιματικών συνθηκών,
  • κατανάλωσης ενέργειας,
  • οικολογίας και
  • επιλογής τεχνολογίας.

Στην Ελλάδα αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο, διότι ο νόμος ή δεν υπάρχει ή δεν εφαρμόζεται, η σπατάλη ενέργειας δεν αποτελεί παράγοντα επιλογής, υποδομές δεν υπάρχουν, η πληροφόρηση είναι καθοδηγούμενη με παράγοντα την κερδοσκοπία, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το κρύο της Σουηδίας!

Αξιολογώντας τις ελληνικές καιρικές συνθήκες, παρατηρούμε ότι ο βαρύς χειμώνας διαρκεί τουλάχιστον τα 20 τελευταία χρόνια κατά μέσον όρο 23 ημέρες τον χρόνο (θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών C) με μελλοντική πρόγνωση καθοδική, διότι η αλλαγή του κλίματος είναι πλέον δεδομένη. Αντίστοιχα στη Σουηδία οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία διαρκούν περίπου 120 ημέρες ετησίως. Εκεί η ανάγκη μεγάλης παροχής ενέργειας για θέρμανση είναι επιτακτική.
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού

Follow ceramicsun.gr on Facebook