Θέρμανση με Υπέρυθρη ακτινοβολία - ceramic cun - Υπέρυθρη θέρμανση με Κεραμική Τεχνολογία

Προϊόντα:
Aξία Προϊόντων:
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Γράψτε τα σχόλια σας για το ceramic sun
ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ > Τί ειναι η υπέρυθρη θέρμανση
Υπέρυθρη ακτινοβολία
Η υπέρυθρη ακτινοβολία (infrared) βρίσκεται στην άκρη της ανάλυσης του φάσματος, μετά τα όρια του ορατού φωτός.

Είναι η ακτινοβολία της θερμότητας, μία από τις ακτινοβολίες που εκπέμπει ο ήλιος και η σημαντικότερη για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία δεν είναι νέα για την φύση και τον πλανήτη μας. Είναι αυτή που ευθύνεται για την θερμότητα που εισπράττουμε από τον ήλιο και η βασική της ιδιότητα είναι ότι θερμαίνει σώματα και πράγματα χωρίς να θερμαίνει τον αέρα.

"Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που κάνει την υπέρυθρη ακτινοβολία μια πραγματική επανάσταση στην θέρμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων."

Η αξιοποίησή της αποτελεί τεχνολογική καινοτομία.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεθόδου αυτής είναι οι ακτίνες του ήλιου οι οποίες μπορούν να θερμάνουν άτομα τα οποία δέχονται την ακτινοβολία ακόμα και όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή.

Η ακτινοβολία του ήλιου μεταφέρεται στην γη με ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαφόρων συχνοτήτων.  Σύμφωνα με τον γνωστό νόμο του Planck,  όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα των κυμάτων, τόσο μικρότερο είναι το μήκος κύματος και όσο μικρότερο είναι το μήκος κύματος τόσο περισσότερη ενέργεια μπορεί να μεταφέρει,  με άλλα λόγια όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα, τόσο υψηλότερη είναι η ενεργειακή στάθμη.

Το ορατό φως έχει χαμηλότερη συχνότητα και περιέχει λιγότερη ενέργεια. Το υπέρυθρο φως έχει τη χαμηλότερη συχνότητα και επομένως και τη χαμηλότερη ενεργειακή στάθμη.

Για τον λόγο αυτό η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι εντελώς ακίνδυνη και ειδικά ωφέλιμη στον άνθρωπο.

Η μετάδοση θερμότητας μπορεί να λάβει χώρα με τρεις μηχανισμούς:
  • με αγωγιμότητα
  • με συναγωγή
  • με ακτινοβολία

Από τους παραπάνω τρόπους, η συναγωγή και η ακτινοβολία είναι κατάλληλοι για θερμάνσεις χώρου.

Αντιθέτως με την θέρμανση με συναγωγή, η θέρμανση με ακτινοβολία δεν απαιτεί ενδιάμεσο μέσο.

Αυτός είναι και ο λόγος που με την υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνονται απευθείας τα αντικείμενα και διαμέσου αυτών στην συνέχεια γίνεται η θέρμανση του περιβάλλοντος αέρα.

Όλα τα συμβατικά συστήματα θερμαίνουν τον χώρο με την βοήθεια του περιβάλλοντος αέρα, δημιουργώντας ρεύματα ψυχρού και θερμού αέρα ο οποίος στην συνέχεια μεταφέρει την θερμότητα σε εμάς.

Τα ρεύματα αέρος που δημιουργούνται ευθύνονται για την ανακυκλοφορία της σκόνης και των μικροοργανισμών στην ατμόσφαιρα του χώρου,  και είναι αυτά που προκαλούν τα διάφορα προβλήματα στην υγεία (νόσος λεγεωνάριων κλπ).

Στα μέχρι σήμερα γνωστά συστήματα θέρμανσης, με την θέρμανση του αέρα, η σχετική υγρασία του χώρου μας μειώνεται και δημιουργείται ξηρότητα (έλλειψη υγρασίας)  η οποία επιβαρύνει το αναπνευστικό σύστημα των ευπαθών και όχι μόνο ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι κλπ).

Όλα αυτά τα προβλήματα της συμβατικής θέρμανσης αποφεύγονται με την εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης νέας τεχνολογίας και φιλοσοφίας όπως είναι το σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης της INNOTECH GERMANY το οποίο ονομάζεται ceramic sun και παρουσιάζεται πλήρως στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες σε μορφή pdf πατώντας στο σύνδεσμο "Έρευνες, διάφορες πληροφορίες, κλπ"
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού

Follow ceramicsun.gr on Facebook